Ayetullah Mekarim Şirazi: Suud Hanedanının Tedbirsizliği Faciaya Sebep Oldu

  • 12 Eylül 2015
  • 882 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Suud Hanedanının Tedbirsizliği Faciaya Sebep Oldu

Ayetullah Mekarim Şirazi Kâbe de meydana gelen olayda, vincin hacı adaylarının üzerine düşmesini eleştirdi.

Ayetullah Mekarim Şirazi bu sabah Mescidi Azam da dersten önce Mekke’de Mescidi Haram’ın içerisinde meydana gelen büyük vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi ve bu hadise de bazı hacı adaylarının da şehadete ulaşmasına değinerek şöyle devam etti: Mescidi Haram mescidinde gerçekleşen olayı teessüf ve üzüntüyle karşılıyoruz. Hayatını kaybeden hacı adaylarına Allahtan rahmet ve bağışlanma niyaz ediyoruz.

Ayetullah Mekarim Şirazi: bu olay bizlere açıkça gösteriyor ki Haremlerin idaresini Ali Suud yapamıyor. Hangi akıl ve mantıkla milyonlarca hacı adayının hac amellerini yaptığı sırada o kadar büyük vinçler ile çalışmayı kabul ediyor. Bu nasıl bir tedbirsizliktir, Haremlerin yöneticileri ve müdüriyeti görevlerini yapamamışlardır. Allahın en güvenli ve emniyetli yer olarak buyurduğu kutsal mekânlarda emniyetsizlik ve tedbirsizlik baş göstermiştir. Sizlerin tedbirsizliği yüzünden hacı adayları şehit olmuşlardır.

Ayetullah Mekarim; Arabistan yönetimi kendini şöyle savunuyor; fırtına çıktı ve fırtınadan dolayı vinç devrildi.

Ayetullah Mekarim bu savunma karşısında şöyle devam etti: Tabiat olayları, yağmur, fırtına, sel, her zaman olacak şeylerdir. Fakat bu olaylara karşı tedbirler alınmalıdır. Büyük bina veya gökdelenlerin inşaatı sırasında, insanlara ve özelde hacı adaylarına, yapım aşamasında izin verilmemelidir. Bu konuda insanlar ve hacı adayları daha önceden ikaz edilmelidir.

Ayetullah Mekarim: doğrudur, her yerde büyük binalar yapılıyor fakat her yere gökdelen yapılmasına müsaade edilmiyor. Bu noktaya dikkat etmek gerekir. Sizler neden 50 katlı bir gökdelen yapılmasına müsaade ettiniz. Haremin etrafında 50 katlı gökdelenler yaparak Kâbe’nin azametini öldürüyorsunuz. Yükselen gökdelenler arasında kalan Allah evinin azameti ortadan kalkmaktadır. Ali Suud Mekke ve Medine şehirlerini kendi malları olarak görüyorlar. İslam âlimleri ile meşveret ederek yapılan gökdelenlerin yıkılması ve Kâbe’nin azametinin korunması gerekmektedir.

Ayetullah Mekarim Şirazi: İslam âlimlerinin dikkatini bu esef verici olaya çekerek şöyle buyurdu: İslam âlimleri Arabistan yöneticilerine nasihat etmeli ve onları uyarmalıdır. Mekke ve Medine de bulunan Haremeyn Şerefeyn mescitlerinin yöneticileri yönetim ve idare şekillerini değiştirmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.