Ayetullah Mekarim Şirazi: Vahdet için çaba harcamak, ibadettir

  • 01 Kasım 2020
  • 1.015 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Vahdet için çaba harcamak, ibadettir

İranlı büyük alimlerden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi 34. Uluslararası İslami vahdet konferansına gönderdiği mesajda, vahdet uğruna sarf edilen her türlü çaba ibadet olduğunu, uluslararası İslami vahdet konferansı İslam dünyası için önemli ve temelli bir iş olduğunu vurguladı.

34. uluslararası İslami vahdet konferansına telekonferans yöntemi ile bir mesaj gönderen Ayetullah Mekarim Şirazi, bu konferansın düzenlenmesini çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek şöyle dedi:

Uluslararası İslami vahdet konferansı vahdet karşı olanlara karşı önemli bir harekettir ve İslam dünyasına vahdet mesajlarını yansıtır.

Ayetullah Mekarim Şirazi, vahdete radikaller, Vahabiler, Batılılılar ve siyonist rejim İsrail karşı çıktığını, bu zümrenin işi ihtilaf çıkarmak ve İslami vahdeti önlemek olduğunu ifade etti.

Ayetullah Mekarim Şirazi vahdetin mesajı akılcı mesaj ve tefrika şeytani mesaj olduğunu belirterek, insanlar ahlaki mesajları şeytani mesajlara kıyasla daha iyi benimsediklerini, vahdete ulaşmanın en iyi yolu başta Kur’an’ı Kerim öğretileri olmak üzere İslami öğretilere uymaktan ibaret olduğunu vurguladı.

34. uluslararası İslami vahdet konferansı İslam dünyasının 167 seçkin şahsiyetinin katılımı ile Perşembe günü sanal ortamda başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.