Ayetullah Mekarim Şirazi’den bazı bölge ülkelerine eleştiri

  • 02 Aralık 2014
  • 993 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi’den bazı bölge ülkelerine eleştiri

Kum İslami İlimler Merkezi Taklit Mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi bazı bölge ülkelerinin tekfirci terör örgütü IŞİD ile ilgili çifte standart siyasetlerini eleştirerek, bu ülkelerin teröre karşı mücadele konusunda sadakatli olmadıklarını belirtti.

Dün Kum kentinde BM Genel Sekreteri’nin Irak özel temsilcisini kabul eden Ayetullah Mekarim Şirazi, ülkelerden bazılarının IŞİD terör örgütünün cinayetlerini zahirde kınadıklarını ama aynı zamanda perde arkasında bu terör örgütü ile yakın teamül ve işbirliği içinde olduklarnı söyledi.

IŞİD terör örgütüne silah temin eden ve hatta bu terör örgütünün talan ettiği petrolü satın alan ülkelere ciddi uyarıların yapılması gerektiğini belirten Ayetullah Mekarim Şirazi, IŞİD’i desteklemek ve yardımda bulunmaktan kaçınmak, bu terör örgütünün düşüncelerinin İslam  uleması tarafından belirlenmesi ve Irak hükümeti ve halk seferberlik birliğinin güçlendirilmesinin bu terör örgütüne son nihai darbeyi indirebileceğini söyledi.

BM’nin Irak özel temsilcisi Nikolay Meladonof ise bu görüşmede, IŞİD ile sadece askeri boyutta mücadele edilmemesini ve Irak halkının genel zihniyetinde de bu düşünceyle mukabele edilmesi gerektiğini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.