Ayetullah Mekarim Şirazi’den Mövsüm Samedov’a mektup

  • 13 Eylül 2016
  • 1.185 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi’den Mövsüm Samedov’a mektup

Kum İslami İlimler Merkezi Taklit Merciilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Azerbaycan’da cezaevinde bulunan Azerbaycan İslam Partisi lideri Mövsüm Samedov’dan başlatmış olduğu açlık grevine son vermesini istedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Nur internet sitesinde yer alan habere göre dün Mövsüm Samedov’a bir mektup gönderen Kum İslami İlimler Merkezi Taklit Merciilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Azerbaycan ana yasasının değiştirilmesi konusunda referanduma gidilmek istenmesine tepki olarak açlık grevi başlatan Mövsüm Samedov’dan bu açlık grevine son vermesini istedi. Samedov’dan kötü sağlık koşullarında bulunmasından dolayı hemen açlık grevini sonlandırmasını isteyen Ayetullah Mekarim Şirazi, Azerbaycan yönetiminden de katı kural ve uygulamalardan el çekmesini istedi.

Azerbaycan’da anayasanın değiştirilmesinin referanduma konulması ve Hacı Tali Bagırov ve arkadaşlarının işkenceye tabi tutulmasını protesto amacıyla Azerbaycan İslam Partisi lideri Mövsüm Samedov 29 Ağustos tarihinde açlık grevi başlatmış ve bir kaç gün sonra da tek kişilik hücreye kapatılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.