Ayetullah Mekarim Şirazi’den Myanmarlı müslümanlara yardım

  • 29 Ekim 2017
  • 1.340 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi’den Myanmarlı müslümanlara yardım

İran’ın Kum kenti taklid merci alimlerden Ayetullah Mekarim Şirazi, Myanmırlı müslümanlar için yaklaşık 25 bin dolar yardımda bulundu.

İRİB muhabirine göre, Ayetullah Mekarim Şirazi, Miyanmarlı müslümanlara yardım etmenin bütün müslümanların görevi olduğunu belirterek, ”İslam ülkeleri yöneticileri ve müslüman halklar Myanmar’da yaşanan insanlık faciası karşısında duyarsız kalmamalılar” dedi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, uluslararası toplumun  Myanmarlı müslümanlara karşı işlenen soykırım ve cinayet karşısında sessizliğini eleştirerek, ”vicdan sahibi olan her insanın yüreği  Myanmarlı mültecilerin çektiği sıkıntılar karşısında etki altında kalır” dedi.

Mazlum ve Mustazafların Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei de 17 ekim tarihinde Myanmarlı mülteciler ve evsizler için yaklaşık 250 bin dolar yardımda bulunmuştu.

Verilere göre, Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin  bu ülkenin batısında özellikle de 25 ağustos tarihinde başlayan  müslümanlara yönelik saldırı ve soykırımda bu zamana kadar en az 6 bin müslüman feci bir şekilde katledildi ve en az 8 bin müslüman yaralandı ve 500 binden fazlası da canlarını kurtarmak için Bangladeş’e sığındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.