Ayetullah Mekarim Şirazi’den Suudi rejimine sert uyarı

  • 26 Ekim 2015
  • 825 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi’den Suudi rejimine sert uyarı

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi yayımladığı bir bildiride Arabistanlı yetkilileri özgünlük yanlısı âlimlere karşı sert tutumundan dolayı uyardı ve İslam dünyasındaki âlimlerden Arabistan’ın bu ölçüsüz tutumu karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi’nin mesajı şöyle:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Kim Müslümanların işlerine önem vermeksizin sabahlarsa Müslüman değildir. Resulullah (s.a.a).

Bize ulaşan bilgilere göre Arabistanlı makamlar ahmakça ve çok tehlikeli bir işe girişmiş, seçkin din âlimi Şeyh Nemir Bakır En-Nemir ve bazı mazlum müslümanlar hakkında idam kararı vermişler.

Ayetullah Nemir üç yıl önce emr-i maruf ve nehy-i münker farizasını yerine getirdiği, ülkesindeki halkın haklarını savunduğu için gözaltına alındı. Şu anda da insan hakları kuruluşlarının sessizliğinin sayesinde idam edilmenin eşiğindedir.

Biz, Arabistan’ın deneyimsiz devlet adamlarına bir nasihatte bulunmak istiyoruz: Ülkenizi kin ve tahrikleri körükleyerek daha fazla istikrarsızlaştırmayın. Şunu da unutmayın ki Arabistanlı özgürlük yanlısı seçkin âlimlere yönelik saldırınızın maliyeti pahalı olacaktır!

Maalesef gün geçmiyor ki Arabistanlı makamlar tarafından İslam dünyasının gövdesine bir darbe indirilmemiş ve bir yara açılmamış olsun. Henüz Mina faciasında Şiisiyle-Sünnisiyle binlerce musibetzede insanın acıları dinmeden yeni bir kaygı verici hadise ile karşı karşıyayız!

Dünyadaki tüm özgür insanlardan, bilakis âlimlerden ve bölgedeki halktan Arabistanlı yetkililerin bu ölçüsüz tutumu karşısında sessiz kalmamalarını, Şeyh Nemr ve mazlum yeğeninin idamını durdurmak için gerekli tepkiyi göstermelerini bekliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.