Ayetullah Muhsin Eraki Tekfirci Hareketlerin Kurbanlarının Haklarının İncelenmesi Amacıyla Bir Hukuk Komisyonu Oluşturulduğunu Açıkladı…

  • 04 Ocak 2015
  • 892 kez görüntülendi.
Ayetullah Muhsin Eraki Tekfirci Hareketlerin Kurbanlarının Haklarının İncelenmesi Amacıyla Bir Hukuk Komisyonu Oluşturulduğunu Açıkladı…

İran İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, tekfirci ve aşırı hareketlerin  kurbanlarının haklarının incelenmesi amacıyla  bir  hukuk komisyonunun  oluşturulduğunu bildirdi.

Ayetullah Muhsin Eraki, dün basın toplantısı kulisinde yaptığı açıklamada, söz konusu komisyonunun hedefinin, tekfirci ve aşırılık yanlısı grupların kurbanlarının hukuklarının incelenmesi olacağını belirterek,  aynı zamanda komisyonun bir diğer hedefinin de Müslümanların haklarını savunmak olacağını söyledi.

Ayetullah Eraki, Türkiye’deki hareketlere de işaretle, bu ülkedeki siyasi hareketlerden bazı süper güçlerin yanlış siyasetlerinin etkisinde kalmak yerine İslam toplumunun sorunlarının giderilmesi ve vahdeti yönünde  hareket etmeleri ve çaba göstermelerini istedi.

İran’da 28. Uluslar arası İslami Vahdet Konferansı 69 ülkeden çok sayıda düşünür ve alimin katımıyla 7-9 ocak tarihlerinde Tahran’da yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.