Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi’den İslam dünyasının vahdetine vurgu

  • 12 Ocak 2015
  • 963 kez görüntülendi.
Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi’den İslam dünyasının vahdetine vurgu

İslami İran’ın başkenti Tahran’ın güneyinde yer alan Kum kenti  taklid merci alimlerden Ayetullah Mekarim Şirazi, müslümanlar arasında vahdetin sağlanmasının, İslam dünyasının halihazırda en önemli gereksinimi olarak niteledi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, dün  Lübnan müslüman alimler birliği  başkanı Şeyh Ahmed ez’Zeyn ile görüşmesinde,  müslümanlar arasında  çok fazla ortak bağların olduğunu belirterek, bugün müslümanlar arasında vahdetin düşmanlara karşı koymak için en zaruri  ihtiyaç olduğunu  ve buna  son derece önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Ahmet ez’Zeyn de, Lübnan müslüman alimler birliğinin oluşum sürecini açıklayarak, bu oluşumun İran’da İslam cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin  hareketinden esinlenerek kurulduğunu dile getirdi ve ”Lübnan müslüman alimler birliği açısından  Velayeti Fakih, Filistin direnişinin takviye edilmesi, Şii ve Sünni müslümanlar arasında İslami vahdet kültürünün yayılması” olduğunu söyledi.

35 yıl önce rahmetli  İmam Humeyni’nin izniyle kurulan Lübnan Müslüman Alimler Birliği Şii ve Sünni 250 İslam aliminden oluşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.