Ayetullah Nuri Hemedani: ABD ve İsrail’in Lübnan ve Irak’taki karışıklıklarda parmağı var

  • 10 Kasım 2019
  • 1.007 kez görüntülendi.
Ayetullah Nuri Hemedani: ABD ve İsrail’in Lübnan ve Irak’taki karışıklıklarda parmağı var

Kum kenti Taklid merci alimlerden Ayetullah Nuri Hemedani, düşmanların İslam ülkelerindeki çatışmalar ve karışıklıklarda rollerinin olduğunu belirterek, ”ABD ve siyonist İsrail’in Irak ve Lübnan’daki karışıklıklarda rolleri var” dedi.

Ayetullah Hemedani, düşmanların tekfirci gruplar oluşturmak ve de çok fazla para harcayarak Müslümanları birbirine düşürmeye çalıştıklarını ve bu yolla Müslümanlar arasında ihtilaflar çıkartarak şom hedeflerini ilerletmek istediklerini söyledi.

Ayetullah Nuri Hemedani, düşmanların her zaman direniş cephesi karşısında durduğunu belirterek, ‘düşmanın İslam’ı ve direniş cephesini zayıflatmak istediğini ama dikkatli ve uyanık davranılarak onların bu oyunlarının bozulduğunu’ söyledi.

İranlı sözkonusu İslam alimi, ‘İslam alimlerinin halkın düşmanların oyunlarının ve fitnelerinin aydınlatılması karşısında halka karşı ciddi sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Irak ve Lübnan’da son zamanlarda  başta yolsuzluk ve işsizlik olmak üzere iktisadi ve sosyal şartlara karşı bazı protesto gösterileri düzenlenmiş fakat gösteriler daha sonra dış güçlerin müdahaleleriyle çatışmalara dönüşmüştü./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.