Ayetullah Rafsancani: İran her zaman barış ve güvenliğin bölgeye dönmesi için çabalıyor

  • 02 Aralık 2015
  • 763 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İran her zaman barış ve güvenliğin bölgeye dönmesi için çabalıyor

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı, İran’ın her zaman barış ve güvenliğin bölgeye dönmesi yönünde çaba harcadığını zira bölgede güvenlik olması durumunda ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesine sebep olacağını söyledi.

Ayetullah Rafsancani, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile yaptığı görüşmede, iki ülkenin İran-Irak savaşı sonrası iyi ilişkilere sahip olduğunu fakat İran aleyhindeki ambargolar sonrası bu ilişkilerin etkilendiğini belirtti.

Ruhani hükümetinin programının tüm dünya ülkeleri ile ilişkileri geliştirmek olduğunu belirten Ayetullah Rafsancani, “Bizim beklentimiz Batı’nın müzakerelerdeki taahhütlerine bağlı kalarak işbirliğini geliştirmesidir ve bu arada Macaristan, İran ile iyi ilişkilerinden dolayı daha iyi bir rol oynayabilir” dedi.

Ayetullah Rafsancani Suriye ile ilgili, “İran defalarca Suriye’nin o ülke halkının yurdu olduğunu bildirmiştir. Bölgenin en güvenli ülkelerinden biri olan Suriye, teröristler tarafından krizle boğuşmakta ve teröristler halkı desteklemek bahanesiyle o ülkenin altyapısını mahvetmektedir” diye konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da bu görüşmede İran’a 5 bakanla geldiğini belirterek, ülkesinin İran’a özel bir bakış açısı olduğunu ve hatta İran ile ilgili konuların ders kitaplarında okutulduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.