Ayetullah Rafsancani: İran’a yaptırımlar Batının insan hakları sloganına aykırıdır…

  • 02 Mart 2015
  • 849 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İran’a yaptırımlar Batının insan hakları sloganına aykırıdır…

İran nizamı maslahatını teşhis kurumu başkanı, batı özellikle de Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımların devamı konusundaki dayatmasının, insan hakları sloganlarına ters düştüğünü bildirdi.

İran nizamı maslahatını teşhis kurumu halkla ilişkiler bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre İran nizamı maslahatını teşhis kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani dün Tahran’da İtalya dışişleri bakanı Paolo Gentiloni’yi kabul ederek, Avrupa ve Amerika’nın İran’a karşı sürdürdükleri zalimce yaptırımların batının stratejik hatası olduğunu bildirerek, İran’ın asla nükleer silah elde etme peşinde olmadığını bildirdi.

İran İslam cumhuriyetinin temel siyasetinin tüm dünya ülkeleri ile karşılıklı güven ve saygı esası uyarınca ilişkilerini geliştirmek esasına dayalı olduğunu bildiren Haşimi Rafsancani son 36 yıl içinde batı tarafından İran’a karşı uygulanan muhtelif yaptırımları hatırlatarak, İran halkının barış amaçlı nükleer bilimden yararlanma hakkından asla el çekmeyeceğini ve hiçbir gücün bunu İran halkının elinden almaya gücü olmadığını bildirdi.

İtalya dışişleri bakanı Paolo Gentiloni de bu kabulde Tahran ziyaretinin, İtalya hükümetinin İran ile ikili ilişkilerini ve işbirliğini artırmak istediği yolundaki siyasetlerine bir örnek olduğunu bildirerek nükleer görüşmelerden çıkacak sonucun iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesine gerekli ortam oluşturmasını temenni etti.

İran Nizamını maslahatını teşhis kurumu stratejik araştırmalar merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti de İtalya dışişleri bakanı Paolo Gentiloni ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD dışişleri bakanı yardımcısı Vendi Sharman’ın nükleer anlaşmanın sağlanması durumunda bile yaptırımların devam edeceği yolundaki sözlerinin bir anlam ifade etmediğini, bu sözlerin ABD toplumu içine yönelik yapılmış açıklama olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.