Ayetullah Rafsancani: İşgal Altındaki Topraklar Siyonist Rejim İçin Güvenli Değil…

  • 22 Ocak 2015
  • 935 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: İşgal Altındaki Topraklar Siyonist Rejim İçin Güvenli Değil…

İran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, vicdan azabı ve huzursuzlukların İsrail halkının başına bela olduğuna işaret ederek, işgal altındaki toprakların hiçbir noktasının Siyonistler için güvenli olmadığını belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Cebrail ve beraberindeki heyetle görüşen Ayetullah Rafsancani, Filistin olayının dünya ve özellikle Müslümanlar için özel bir mesele olduğuna işaret ederek “O günlerde ihtilaf içinde olan Doğu ve Batı, Orta Doğu’nun merkezinde çok amaçlı sömürge üssünü kurdular.”dedi.
60 yıldan beri Filistin halkının sorunlarına işaret eden Ayetullah Rafsancani “Filistinli savaşçılar ve mücadele öncüleri dünya halkının gönlünde saygı değer bir yere sahip.”dedi.
Filistin halkının tarihin kahramanları olduğuna değinen Rafsancani, “Çektiği eziyet ve sıkıntılardan dolayı Filistin halkı, dünyanın özgürlükçü halkların gönlünde taht kurdu öyle ki tüm dünyada devrimci halk ve savaşçılar, Filistinlilerin Siyonistlere yönelik mücadele tarihinden dersler çıkartıyorlar.” dedi.
İsrail’in tarihî yenilgi sürecinin başladığına işaret eden Ayetullah Rafsancani, işgal altındaki topraklardan son yıllardaki üç savaşı anlattı.
Ayetullah Rafsancani şöyle konuştu: “Bir kez Lübnan’da Hizbullah mücahitleri sonra da iki kez Gazze’de savaşçılar Siyonist rejim ordusunu yendi. Filistin halkının direnişi ve İsrail halkının korkusu, Siyonistlerin gerileme sürecini hızlandırıyor.”
Görüşmede Cebrail de Filistin halkının nihaî zaferini umduğuna işaret ederek, Filistinli gençlerden bir neslin nihaî zaferi kutlayacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.