Ayetullah Rafsancani: Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney, İnkılap Hayatının Esas Mihveridir

  • 05 Temmuz 2015
  • 1.127 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney, İnkılap Hayatının Esas Mihveridir

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in İnkılap hayatının esas mihveri ve İslam Cumhuriyeti’nin güvenliği ve yönetiminin merkezi olduğunu belirtti.

Ayetullah Haşimi Rafsancani, Arapça yayımlanan el-Vefak gazetesine verdiği demeçte, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından üyeleri atanan Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi’nin anayasada Rehberliği’in görevlerinden sayılan nizamın genel politikalarını hazırlayarak, kendilerine sunduğunu ifade etti.

Ayetullah Haşimi Rafsancani, İran’ın Irak hükümetine desteğiyle ilgili olarak da, iki ülke ilişkilerinin yeni bir şey olmadığını ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’ın güvenliğini kendi güvenliği olarak gördüğünü hatırlattı.
Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Başkanı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısına da işaretle, Al-i Suud’un Yemen’e saldırmakla büyük bir hata yaptığını ifade etti.

Tahran-Riyad ilişkilerinin vizyonu hakkında ise, Ayetullah Haşimi Rafsancani, Arabistan’ın İran’ın tehdit olmadığını bildiğini, “Tahran’ın bu ülkeyle ilişkilerini kesme gibi bir niyeti olsaydı, Mekke faciasından sonra ikili ilişkileri keserdi”, ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.