Ayetullah Rafsancani Rusya büyükelçisi ile görüştü

  • 05 Ocak 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani Rusya büyükelçisi ile görüştü

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Rusya ve İran arasında bölgesel sorunların giderilmesi için  müzakerelerin   arttırılması gereğine vurgu yaptı.

Ayetullah Rafsancani, dün Tahran’da  Rusya’nın İran büyükelçisi  Levan Cagaryan ile görüşmesinde, iki ülke arasında geçmişten bugüne kadar bölgesel ve uluslar arası sorunların çözümü konusunda  işbirliğine temasla,  iki ülke arasında siyasi, iktisadi, kültürel ve içtimai bütün alanlarda işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili gerekli ortamın hazır olduğunu  söyledi.

Rafsancani, Ukrayna, Suriye, Afganistan ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin esef verici olduğunu hatırlatarak,  ”eğer karar almalarda akıl ve tedbir hakim olsaydı ve siyasi amaçlı girişimler yapılan çalışmaları etkilemeseydi, bugün terörist gruplarin böylesine  dikkat çekici şekilde artışları mümkün olamazdı” dedi.

Levan Cagaryan da, batının İran ve Rusya aleyhindeki yaptırıma dair siyasetlerinin  yenilgiye uğradığını belirterek, yaptırımın, bütün kaynaklara sahip ülkeler için  bir manası ve etkisinin olmadığını belirterek, batılıların yaptırım yerine  akıl yolunu seçmelerinin  ve görüşmelere ilgi duymalarının akıllıca bir iş olduğunu söyledi.

Rusya’nın İran büyükelçisi,  ülkesinin İran’ın nükleer  meselesiyle ilgili tutumuna da temasla,  Rusya’nın, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerin bir  parçası olduğunu hatırlatarak batılı ortaklarından İran’la ilgili gerçekçi olmalarını istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.