Ayetullah Rafsancani: Şii-Sünni ihtilaflarını körüklemek İslam düşmanların yararınadır

  • 22 Ağustos 2016
  • 843 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Şii-Sünni ihtilaflarını körüklemek İslam düşmanların yararınadır

İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, Şii-Sünni ihtilaflarını körüklemenin mezhepsel düşmanlığı arttırmanın yanı sıra İslam düşmanları tarafından da kullanılacağını söyledi.

Irak Meclis Başkanı Selim El Cuburi ile Tahran’da görüşen Ayetullah Rafsanccani, Irak’ın kültür, medeniyet, tarih, coğrafiya, nufus terkibib bölge ve dünya’daki önemine değinerek, ‘’Anayasanın belirlediği gibi tüm Irak halkının birlik ve işbirliği sağlandığı takdirde Irak siyasi dengelerde çok önemli bir ülke konumuna gelecektir’’ dedi.

Irak’ta mezhepsel ihtilaflardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Ayetullah Rafsancani, ‘’Iraklı yöneticiler teröristlerin yenilgisinden sonra iç ihtilafların devam etmesi durumunda, Saddam gibi bir diktatörün gelişine zemin hazırlanacağını bilmeliler. Düşmanlık düzeyine varan Şii-Sünni ihtilafı mantıksızdı. Bazı görüş ayrılıkların hatta bir mezhep arasında bile doğaldır, fakat Müslümanlar kavga etmeden görüş ayrılık yerine ortak noktalarını ön plana çıkarmalılar’’ dedi.

Suudi rejiminin akıl dışı tutum ve davranışlarından dolayı üzüntüsünü dile getiren Ayetullah Refsencani, Allah’ın evinin hizmetçiliği iddiasında olanların bugün ne yazık ki İslam’ın çok büyük servet ve sermayesini müslümanların öldürülmesi yolunda harcadıklarını bildirdi.

Irak meclis başkanı Selim el-Cuburi de bu görüşmede terörizmin yenilgiye uğratılması için başta komşu ve bölge ülkeleri olmak üzere İslam ülkelerinin tam bir vahdet ve dayanışma içinde olmalarının zaruri olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.