Ayetullah Rafsancani: Suudi rejimi, İslam dünyasının sermayesini müslümanlar aleyhinde kullanıyor

  • 04 Ocak 2016
  • 835 kez görüntülendi.
Ayetullah Rafsancani: Suudi rejimi, İslam dünyasının sermayesini müslümanlar aleyhinde kullanıyor

İran İslam Nİzamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Arabistan’ın tanınmış din alimlerinden Şeyh Nemr Bakır el’Nemr’in şehadetinin, dünyada Arabistan’ın hamileri ve BM’nin bile sesinin yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Ayetullah Haşimi Rafsancani, dün İran çevre kurumu başkanı ve yardımcılarını kabulünde yaptığı açıklamada, Arabistan’ın tedbirsiz bir şekilde ve Yemen topraklarına saldırmak ve Suriye’de terör gruplarına mali destek vermek suretiyle, İslam dünyasının sermayesini müslümanlar aleyhinde kullandığını söyledi.

Ayetullah Rafsancani, başta İslam ülkeleri olmak üzere ülkelerin iç ve dış siyasetlerinde aşırıcılığı tehlikeli bir unsur olarak nitelerken, Kuranı Kerim’in tavsiyeleri çerçevesinde insanın yaşamında bütün alanlarda itidalli olmasının tavsiye edildiğine dikkat çekti.

İran İslam Nİzamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, müslümanların tekrar cahiliyet dönemine dönmemeleri , mezhebi ve kavmi bahanelerle birbirlerini öldürmemeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.