Ayetullah Sadık Laricani: İran İslam Cumhuriyeti, bütün mazlumların hamisidir

  • 03 Kasım 2015
  • 1.390 kez görüntülendi.
Ayetullah Sadık Laricani: İran İslam Cumhuriyeti, bütün mazlumların hamisidir

İran Yargı Kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin anayasaya göre, bütün mazlumların hamisi olduğunu ve bu doğrultuda İran’ın bugün Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Yemen ve Lübnan mazlumlarının hamisi olduğunu ve desteklediğini söyledi.

Laricani, dün, İran’ın ülke dışındaki temsilcilikleri seminerinde yaptığı konuşmada, İran anayasasının 16. maddesine göre, İran’ın dış siyasetinin İslami ölçüler ve dünya mazlumlarının sorunlarının giderilmesi ve desteklenmesi esasına göre olduğunu söyledi.

Ayetullah Amoli Laricani, konuşmasının ayrı bir yerinde de, insan hakları konusunda İran aleyhinde propaganda saldırılarının münafıkça sürdüğüne temasla; bunların gönüllerinin insan hakları için yanmadığını çünkü hiç bir seçim ve insan haklarının olmadığı Arabistan’la bu zamana kadar sorunlarının olmadığını söyledi.

İran Yargı Kurumu başkanı, Arabistan’da tanınmış İslam alimi Şeyh Nemr’in tutuklanması ve hakkında verilen idam cezasının onanması ve hükmün kralın ofisine yürürlüğe geçirilmesi için gönderilmesine de temasla; Suudi rejiminin özgür bir İslam alimini tutukladığı ve ona işkence yaptığını ve şimdi de idamında ısrarcı olduğunu ve kimsenin de bu duruma itiraz etmediğini halbuki İran’da terör örgütü münafıkların bombalı girişimlerde bulundukları, insanları öldürdüklerini buna karşı bu cani teröristlere verilen idam cezası karşısında İran’da insan haklarının çiğnendiği şeklinde büyük gürültü kopardıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.