Ayetullah Sadık Laricani: Teröristlerin İslam’ının gerçek Muhammedi İslam’la hiçbir ilgisi yok

  • 09 Eylül 2015
  • 1.033 kez görüntülendi.
Ayetullah Sadık Laricani: Teröristlerin İslam’ının gerçek Muhammedi İslam’la hiçbir ilgisi yok

İran Yargı gücü başkanı, bir takım terörist gruplar, vahhabiler, selefi-tekfiri ve IŞİD tarafından tebliğ edilen İslam’ın gerçek, Muhammedi İslam ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Dün Avusturya cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüşen İran yargı gücü başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, İran’ın İslami aklaniyet temelleri uyarınca dünyaya yeni siyasi bir yapı sistemi sunduğunu söyledi.

İran ana yasasında halkın kendi kaderini belirlemede çok önemli bir role sahip olduğunu belirten Ayetullah Laricani, İran’da halk katılımının, üst düzeydeki tüm yetkililerin direkt veya dolaylı olarak halkın oylarıyla belirlenmekte olduğunu söyledi.

Ayetullah Laricani, 14 asır önce İslam medeniyetinin temelinin atıldığını ve bu uygarlık uyarınca yetişen âlimlerin bugün Avrupa da bile büyük saygınlığa sahip olduklarını belirtti.

Avusturya cumhurbaşkanı Heinz Fischer de bu görüşmede İran’ın misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini bildirerek, tamamen bilinçli olarak İran’a geldiğini ve şu anda ikili görüşmeler için zamanın çok uygun olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.