Ayetullah Şahrudi: ABD taahhütlerine bağlı kalmamasına rağmen İran nükleer anlaşmaya bağlı kalmıştır

  • 13 Aralık 2017
  • 982 kez görüntülendi.
Ayetullah Şahrudi: ABD taahhütlerine bağlı kalmamasına rağmen İran nükleer anlaşmaya bağlı kalmıştır

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi, Amerika’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kalmadığını belirterek, ”İran, Amerika’nın bu sorumsuzca girişimine rağmen anlaşma karşısındaki taahhütlerine bağlı kalmıştır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Şahrudi, dün Avusturya’nın İran büyükelçisi Stefan Schulz ile görüşmesinde, ‘İran nükleer anlaşmadaki  taahhütlerine bağlı kalmıştır. Ama karşı taraf başta para ve bankacılık dahil bir çok konuda taahhütlerine bağlı kalmamıştır’ dedi.

Ayetullah Şahrudi, ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyete tanıma girişimine de temasla, Amerika’nın bu küstah ve mantık dışı hareketleriyle siyonistlerin peşinden gittiğini ve onların en büyük hamisi olduğunu gösterdiğini’ söyledi.

İslam ülkeleri ve  Avusturya ilişkilerine ve de Avusturya’da çok sayıda müslümanın yaşadığına temas eden Ayetullah Şahrudi, bundan dolayı ikili ilişkilerin artması için iyi bir potansiyelin olduğunu belirtti ve ”bu fırsattan İslam’ın doğru bir şekilde yayılması için  istifade edilebilmesi gerektiğine” dikkat çekti.

Sözkonusu görüşmede, Stefan Schulz da, İran ile ilişkilerinin her alanda  geçmişe göre daha da artması temennisinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.