Ayetullah Şahrudi: Amerika’nın Nükleer Müzakerelere İran’dan Daha Çok İhtiyacı Var

  • 17 Mayıs 2015
  • 793 kez görüntülendi.
Ayetullah Şahrudi: Amerika’nın Nükleer Müzakerelere İran’dan Daha Çok İhtiyacı Var

İran İslam Cumhuriyeti Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanvekili, İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakereler’e değinerek, Amerika’nın Nükleer Müzakereler’e İran’dan daha çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

İran Haber Ajansı muhabirinin haberine göre, İran İslam Cumhuriyeti Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanvekili Ayetullah Seyyid Mehmud Haşimi Şahrudi, Kum şehrinde ve dini talebelere karşı yaptığı konuşmada Suudi Arabistan’ın Yemen halkına yönelik işlediği insanlık suçunun Siyonist İsrail Rejimi’nin işlediği suçlardan daha ağır olduğunu ve her bir müslümanın yüreğini incittiğini söyledi.

Ayetullah Şahrudi geçmiş zamanda dünya istikbari güçlerinin doğrudan savaşa giriştiklerini belirterek, “Ama günümüz dünyasında istikbari güçler karmaşık planlarla musallat olduğu ülkeler vasıtasıyla vekalet savaşları yürütmekte ve kendisi perde arkasından sadece yönetici olarak duruyor ve aynı zamanda ise insan hakları savunucu olduğu iddialarında bulunuyor” diye konuştu.

Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanvekili sözlerinin bir diğer bölümünde ise İran ve 5+1 Grubu arasında devam eden Nükleer Müzakereler’e değindi ve “Bugün Amerika’nın bizden daha çok Nükleer Müzakereler’e ihtiyacı var. tehditlerin bazı zorlukları olsa da ama biz her şeyimizi boş verip ve sadece bu müzakerelere odaklanmamalıyız” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.