Ayetullah Şahrudi’den Afganistan’da Şii ve Sünni birliğinin gereğine vurgu

  • 28 Kasım 2017
  • 1.017 kez görüntülendi.
Ayetullah Şahrudi’den Afganistan’da Şii ve Sünni birliğinin gereğine vurgu

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi, Afganistan’da Şii ve Sünni müslümanların vahdetinin zaruri olduğunu belirterek, bunun düşmanların müslüman ve mazlum halklar aleyhinde oyunlarını bozacak en önemli unsur olacağını söyledi.

Ayetullah Şahrudi, bugün Tahran’da Afganistan İcrai işler başkan yardımcısı Muhammed Muhakkik ile görüşmesinde, Afgan halkını kültürlü ve medeniyet sahibi ve aynı zamanda mazlum bir halk olarak niteledi ve ”Afganistan halkı ve devletinin uyanıklılığıyla, İslam düşmanlarının bu ülkenin içindeki terörist girişimlerinin yenilgiye uğrayacağını’ söyledi.

Ayetullah Şahrudi, Amerika’nın İslam milletleri arasında fitne çıkarmak ve onların safını parçalamaya dayalı girişimlerine tepki göstererek, ”Amerika’nın müslüman ve mazlum milletler arasında şom planlar hazırlamaktadır ve bunun en bariz örneği de Irak ve Afganistan’da yaptıklarında görülmektedir’ dedi.

Sözkonusu görüşmede Afganlı yetkili Muhammed Muhakkik de, İran’ın Afganistan’a yönelik yardım ve desteklerine teşekkür ederek, ”IŞİD terörü düşmanların bölgedeki en önemli şeytani bir oyunudur zira böylece bölgede ve Afganistan’da iç savaş ve kaos çıkarılmak istenmekteydi ki, Allah’a şükürler olsun onların Irak ve Suriye’deki üsleri yerle bir edildi’ dedi.

Afganlı yetkili, Afganistan’da Şii ve Sünni vahdetinin olumlu sonuçlarına temasla, ”bu süreç Amerika’nın Afganistan üzerindeki oyunlarının bozulmasıyla sonuçlanacak’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.