Ayetullah Şebisteri: Londra Şii’si ve Amerika Sünni’si velayetten sapmanın sonucudur

  • 07 Ağustos 2016
  • 906 kez görüntülendi.
Ayetullah Şebisteri: Londra Şii’si ve Amerika Sünni’si velayetten sapmanın sonucudur

Veliyy-i fakihin Tebriz temsilcisi Ayetullah Müçtehit Şebisteri, Tebriz Gadir Yönetim Kurulu toplantısında şunları söyledi: Tüm sosyologlar ve psikologlar şu temel ilkede ittifak etmişlerdir ki toplumda iyi ve dakik kanunların yanı sıra güçlü bir yönetici ve denetçinin de olması şarttır; böylece kanunların icra edilmesini güvence altına alacaktır.

Yüce Allah, beşerin yaşam kanunu unvanıyla Kur’an-ı Kerim’i indirmenin yanında ismet ve taharet Ehlibeyt’ini de göndermiştir ki bu ilahi kitabı ve kanunları açıklayıp icra etsinler.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Yüksek Şura Başkanı Ayetullah Şebisteri konuşmasına şu sözlerle devam etti: Birçok Ehlisünnet âlimi Emirülmüminin Ali (a.s)’ın fazilet ve kerametleri hakkında birçok konu nakletmişlerdir ve demilerdir ki İslam’ın en bilgili, en faziletli, en takvalı ve en cesur erkeğidir.

İslam Peygamberinin (s.a.a) mübarek vücudundan sonra onun yerine geçecek kimse onun şahsiyet ve özelliklerine uyumlu olmalıdır ve Gadir-i Hum gününde bu halefin mısdakı belirlendi. Ama bu her yönden Peygambere denk olan sevgili imamın hakkı gasbedildi; ama biz saf İslam’ın tabisi olduğumuz için iftihar ediyoruz.

Ayetullah Şebisteri, velayet-i fakihin İslam Peygamberi ve Ehlibeyt’in rehberliğinin devamı olduğuna değinerek şunları söyledi: Velayet-i fakih İslam Peygamberinin velayetine benzer ve denktir ve bu makamdan azametle söz edilmesi gerekir.

Ayetullah Şebisteri sözlerine şöyle devam etti: Büyük rehberlik makamı Şii-Sünni vahdeti için İslam Mezheplerini Takrip Kurultayı ve Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı olmak üzere iki kurultayın kurulmasını emretti.

Ayetullah Şebisteri, Londra Şiiliği ve Amerika Sünniliğinin Amerika ve İngiltere’nin destekleriyle kurulduğuna işaret ederek şunları söyledi: Londra Şiiliği ve Amerika Sünniliği oluşumu veya şu Vahhabiyet velayetten sapma sonucu ortaya çıkmıştır ve eğer onlara fırsat verilirse İslam Peygamberinin (s.a.a) dininin kökünü baltalayacaklardır.

Bu Londra Şiiliği ve Şirazi hareketi büyük bir musibete dönmüştür; Londra Şiiliği hurafeleri, saptırıcı ve esası olmayan konuları yaymaktadırlar ve bazı aklı yetmeyen insanlar bunları taklit etmektedirler. Alçak İngiltere de bu hareketi mali ve manevi yönden desteklemektedir. Mutlaka bu hareket ortadan kaldırılmalıdır.

Düşmanın sahte İslam’ı yayma peşinde olduğu bu şartlar içerisinde gerçek İslam’ı ve Ehlibeyt’in faziletlerini yaymamız ve kötü amaçlı yararlanmaların önüne geçmemiz gerekmektedir. Bunun için ise Gadir meselesine teveccüh etmemiz ve onu açıklamamız gerekmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.