Ayetullah Şeyh İsa Kasım ‘‘Bahreyn Halkı İçin’’ Büyük Bir Nimettir

  • 15 Eylül 2016
  • 1.259 kez görüntülendi.
Ayetullah Şeyh İsa Kasım ‘‘Bahreyn Halkı İçin’’ Büyük Bir Nimettir

Lübnan Hizbullah’ının Kum temsilcisi, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn halkı için büyük bir nimet olduğunu ve bu büyük alimin Bahreyn’den sınır dışı edilmesini, nimet karşısında nankörlük olarak algıladığını söyledi.

Mukaddes Kum kenti ilim havzasında dini eğitim gören Bahreynli talebe ve öğrencilere konuşma yapan Hüccetül İslam ‘‘Muin Dakik el Amuli’’ şunları söyledi: Bahreyn rejimi, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkardığı zaman, İmam Hamaney bir açıklama yaptı ve Bahreyn rejiminin Suudi Arabistan rejiminin desteğini alarak, bu işi gerçekleştirdiğini söyledi.

Bahreyn rejimi, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı dış üçlere casusluk yapmakla suçluyor, hâlbuki Şeyh İsa Kasım, Suudi Arabistan rejimine ait güçler Bahreyn’e müdahale ederek, birçok cinayete imza attı diye kıyam etti. Son olarak İngiltere’de yayımlanan belgeler, Bahreyn rejiminin İngilizlere tabi olduğunu gösteriyor.

Bahreyn rejimi, Ayetullah şeyh İsa Kasım’ı Teokrasi ve din hâkimiyetini Bahreyn’e getirme peşinde olmakla suçluyor, hâlbuki el Halife hanedanı Kuran’a birazcık inanıyorsa, gerçekte kendileri teokrattır zira Kuran insanları adalete ve adil olmaya davet ediyor.

Her hükümet için yapıcı muhaliflerin olması, o hükümet için gerçekte büyük bir nimettir, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın ülkeden ihraç edilmesi, gerçekte nimete karşı nankörlük demektir.

El Halife rejimi, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı Bahreyn’de tutmalıdır.  Bahreyn rejimi Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ı sınır dışı ederse tarihinin en büyük hatasını yapmış olur.

İnşallah Rabbim bu büyük din alimini, düşmanların şerrinden muhafaza eder.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.