Ayetullah Şeyh İsa Kasım: Irak’a Yapılan Saldırıların Karşısında Durmak Hepimizin Görevi

  • 02 Ocak 2020
  • 648 kez görüntülendi.
Ayetullah Şeyh İsa Kasım: Irak’a Yapılan Saldırıların Karşısında Durmak Hepimizin Görevi

Ayetullah Şeyh İsa Kasım yayınladığı bildiride, Amerika’nın Haşdi Şabi mevzilerine düzenlediği saldırının amacını açıkladı.
Bahreyn Şiilerinin manevi lideri Şeyh İsa Kasım, Amerika’nın Haşdi Şabi mevzilerine düzenlediği saldırıya tepki olarak bir bildiri yayınladı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Irak, İslam’ın ve imanın en sağlam, güçlü ve yenilmez bir kalesidir ve Irak halkı, onur, yiğitlik ve direniş ehlidir.

Amerika’nın, dinin ve ümmetin onurunu savunan mümin ve aktif Irak halkına karşı bu acımasız saldırısı fazlasıyla öngörülüyordu. Bu nedenle, Irak’ın milli iki kuvveti olan ve Irak askeri kuvvetleri bayrağı altında faaliyet gösteren Haşdi Şabi ve Irak Hizbullah’ının mevzilerine düzenlenen bu korkunç saldırıda şaşırılacak bir durum yoktur.

Bu saldırının amacı, Irak’ın mümin kuvvetlerine ve ümmetine diz çöktürmekti ama mümin, Allah yolunda ölümle karşı karşıya kaldığında zayıf düşmez ve dini için cihat etmekten korkmaz ve hiçbir tehdit onun iradesini azaltamaz.

Amerika’nın saldırısı, güvenliğe, bağımsızlığa, medeniyete, Irak’ın kaynaklarına ve bütün ümmete yapılan bir saldırıydı ve bu saldırı karşısında sağlam bir şekilde durmak hepimizin görevidir.

Amerika’nın saldırısı, Irak’ın egemenliğinin resmi olarak tanınmasını, yaşama hakkını ve bu topraklardaki güvenlik duygusunu yok etmiş ve bütün dini ve insani değerlere zarar vermiştir ve bunlar olmadan hayatın devam etmesi mümkün değildir. Bu saldırı, insanlığa karşı açık ve şiddetli bir saldırıdır ve varlıklarını korumak için ayağa kalkmak insanlığa vaciptir.

Bazı rejimler İsrail ile birlikte Amerika’nın Irak’a karşı bu acımasız saldırısını destekleyerek, Irak’ı savunanları kınıyorlar.’

Ayetullah İsa Kasım bildirinin sonunda, Amerika’nın saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet ve yararlılara da acil şifalar diledi.

Amerika uçakları Pazar günü, Haşdi Şabi’nin el-Anbar eyaletinin batısında bulunan el-Kaim bölgesindeki 45. ve 46. Tugaylıklarını hedef aldı. Bu saldırıda Haşdi Şabi kuvvetlerinden en az 27 kişi şehit oldu.

Irak vatandaşları dün, Amerika’nın Haşdi Şabi mevzilerine düzenlediği son saldırıda şehit olanlar için büyük bir cenaze töreni düzenledikten sonra, Bağdat’taki Amerika Büyükelçiliği önünde çadır kurarak protesto düzenledi ve ABD Büyükelçiliğinin kapatılmasını ve Amerika Büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.