Ayetullah Sistani ve Alı Halife rejimi arasında müzakere gerçekleştiği iddiası reddedildi

  • 16 Mart 2017
  • 1.129 kez görüntülendi.
Ayetullah Sistani ve Alı Halife rejimi arasında müzakere gerçekleştiği iddiası reddedildi

Bahreyn’in seçkin İslam alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın İran temsilcisi Abdullah el’Dekkak, Irak’ın taklid mercii alimlerinden Ayetullah Sistani ile Alı Halife rejimi arasında müzakere yapıldığı yolunda çıkan iddiaları yalanladı.

El’Dekkak konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  bu iddiayı reddederken, bu gibi şayiaların  Bahreyn’in seçkin alimlerinden Şeyh İsa Kasım’dan korkan Bahreyn rejimi  işbirlikçileri tarafından yapıldığını ve gündeme getirildiğini söyledi.

Ed’Dekkak, Şeyh İsa Kasım’ın duruşmasının  ertelenmesi ve bunun  sonuçlarına da işaretle, Bahreyn rejiminin, halkın kıyamı hedefini saptırmak istediğini ve bunun için Şeyh İsa Kasım’ı, uygun gördükleri bir zamanda tutuklamak istediklerini söyledi.

Şeyh İsa Kasım’ın temsilcisi, batının dikta Bahreyn rejimine çok yönlü desteğini sürdürdüğünü belirterek, bunların başında Amerika ve İngiltere’nin geldiğini ve onların Bahreyn halkının iradesini kırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bahreyn rejimi, Şeyh İsa Kasım’in dün yapılması kararlaştırılan duruşmasını 7 mayıs tarihine erteledi. Daha önce de bir kaç kez duruşma tarihi ertelenmişti.

Bu arada Bahreyn halkı Suud rejimine bağlı askerlerin Bahreyn’i işgal ettikleri günün yıldönümünde protesto eylemi düzenledi.

Bahreyn halkı başlattıkları inkılabın manevi lideri Ayetullah İsa Kasım’a destek vermek ve Suud rejiminin ülkelerini işgal etmeyi sürdürmesini protesto etmek amacıyla önceki gece sokaklara döküldü. Bahreyn halkı attıkları sloganlarda işgalci Suud askerlerinin ülkelerini terk etmelerini istedi. Suud askerleri altı yıl önce Bahreyn halkının inkılabını bastırmak amacıyla Ada Kalkanı güçleri adı altında Bahreyn’i işgal etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.