Ayetullah Sistani, yayınladığı bildiriyle Iraklı siyasileri uyardı

  • 05 Mayıs 2016
  • 930 kez görüntülendi.
Ayetullah Sistani, yayınladığı bildiriyle Iraklı siyasileri uyardı

Iraklı Müslümanların yüksek taklid mercii Ayetullah Ali Sistani yayınladığı bildiriyle, Iraklı siyasileri, ülkede devam eden buhran konusunda uyardı.

İRNA’nın haberine göre, dün gece Irak basınında da yayınlanan bildiride, Ayetullah Sistani’nin son günlerde Iraklı siyasetçilerle görüştüğü yönünde çıkan haber ve iddialar yalanlanırken, Sistani’nin Irak’ta gelişmeleri çok yakından takip ettiği kaydedildi.

Ayetullah Sistani’nin bu açıklaması Irak’ta yaşanan gelişmelerle ilgili olarak son aylarda yaptığı ilk tepki ve açıklama olarak değerlendiriliyor.

Bildiride, halka hizmet etmek için değişik makamlarda bulunanların bugün ülkenin siyasi bir soruna sürüklenmesinde yer almalarının ise esef verici bir durum olduğuna temas edilirken, son zamanlarda bazı siyasetçilerin Ayetullah Sistani ile görüştükleri ve Ayetullah Sistani’nin hükümete yönelik müdahalelerinin olduğuna dair çıkan iddialar da yalanlandı.

Irak’tan alınan bir diğer habere göre, Irak başbakanı ve başkomutan Haydar İbadi, Bağdat’ın çok sıkı korunan Yeşil Bölge’de son zamanlarda güvensizliklerin artmasının ardından Yeşil Bölge’nin özel komutanı Muhammed Rıza’yı azlederek yerine Kerim Abud el=Temimi’yi atadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.