Ayetullah Sistani Yolsuzlukla Mücadele de Ciddi Adımlar Atılması Çağrısı Yaptı

  • 08 Ocak 2016
  • 916 kez görüntülendi.
Ayetullah Sistani Yolsuzlukla Mücadele de Ciddi Adımlar Atılması Çağrısı Yaptı

Iraklı dini mercii Ayetullahuzma Ali es-Sistani, hükümetin yolsuzlukla mücadelede bir yıldır herhangi bir ilerleme kaydedemediğini belirterek, Irak ordusunun ayrım gözetmeksizin görev yürütebilmesi için de güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Sistani’nin Kerbela kentindeki temsilcisi Ahmet es-Safi, Hazreti Hüseyin Camisi’ndeki hutbesinde dini mercinin mesajlarına yer verdi.

Irak ordusunun 95. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı mesajda, “Terörle mücadelede, ordu şiddetli bir savaş yürütüyor. Bu nedenle hükümetin, Irak ordusunun ayrım yapmadan ülkedeki tüm toplum kesimlerini koruyabilecek güçlü bir ordu haline gelmesi için milli ve askeri esaslara göre yeniden yapılandırılması hususunda destek vermesi gerekiyor” denildi.

Hükümetin yolsuzlukla mücadele vaatlerinde başarısız olduğu vurgulanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Irak hükümetine geçen yıldan beri yolsuzlukla mücadele kapsamında, bu işe bulaşanların başındaki isimleri yakalayıp cezalandırması ve toplumsal adaleti sağlaması için defalarca çağrı yaptık. Fakat bir yıl bitti ve somut olarak hiçbir şey gerçekleşmedi. Bu durumu da büyük bir teessüfle karşılıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.