Ayetullah Yezdi: Tekfirci terörist grupların bölgedeki kışkırtıcı girişimleri karşısında son derece uyanık ve dikkatli olunması gerek

  • 15 Haziran 2015
  • 729 kez görüntülendi.
Ayetullah Yezdi: Tekfirci terörist grupların bölgedeki kışkırtıcı girişimleri karşısında son derece uyanık ve dikkatli olunması gerek

İran İslam Cumhuriyeti Rehberlik Fakihler Meclisi başkanı Ayetullah Muhammed Yezdi, tekfirci terörist grupların bölgedeki kışkırtıcı girişimleri karşısında son derece uyanık ve dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Ayetullah Yezdi, Kum kentinde, İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmesinde, tekfirci grupların bölgedeki kışkırtıcı faaliyetleri karşısında son derece dikkatli ve uyanık olunması gereğinin altını önemle çizerken, bir İslam ve Arap ülkesi olarak Arabistan’ın Yemen’e saldırısını da çok büyük hata olarak niteledi ve bu saldırıların derhal durması ve Yemen aleyhindeki muhasaraya son verilmesi ve Yemenli grupların kendi aralarında varacakları milli uzlaşı ile birlik hükümetinin kurulması çağrısında bulundu.

Ayetullah Yezdi, Suriye ve Irak’ta tekfirci terörist gruplar aleyhinde mücadelede, halk ve ordu güçlerinin takviye edilmesi gerektiğini de söyledi.

İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer müzakerelere de temas eden Ayetullah Yezdi, söz konusu müzakerelerden izzetli bir sonucun alınmasını arzu etti.

Görüşmede, İran dışişleri bakan yardımcısı Abdullahiyan da, Yemen, Suriye, Bahreyn ve Irak’la ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.