Ayırt Edemeyeceksiniz! İşte Damat “Jared Kushner”

  • 23 Ekim 2018
  • 1.318 kez görüntülendi.
Ayırt Edemeyeceksiniz! İşte Damat “Jared Kushner”

ABD’nin Ortadoğu başta olmak üzere dış politikasında önemli krizlerin arkasındaki bir isim dikkat çekiyor: Jared Kushner. Aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı olan Kushner, Cemal Kaşıkçı cinayetinden Filistin barış görüşmelerine kadar pek çok kritik olayın arka planında adından söz ettiriyor.

Donald Trump’ın magazinel haberler ile gündemden düşmeyen kızı Ivanka Trump ile evli olan Kushner, 2017 yılının başlarında ABD Başkanı başdanışmanı sıfatıyla Beyaz Saray ekibine dahil oldu.

Tıpkı Trump gibi gayrimenkul patronu olan Kushner, ilk olarak seçimlerin ardından Trump’ın bazı dünya liderleriyle yaptığı görüşmelere de katılmasıyla dikkat çekiyor. New York’un ünlü gökdelenlerinden 666 Fifth Avenue’nun sahibi olan Kushner, daha 25 yaşındayken New York Observer gazetesini satın almıştı.

Hükümet faaliyetleri, ticaret anlaşmaları ve Ortadoğu siyaseti gibi konularla ilgileneceği belirtilen Kushner’in ataması da tartışmaları beraberinde getirdi. Atamanın ABD’deki “akraba kayırma” karşıtı yasalara aykırı olduğu savunulsa da damadın “ücretsiz” hizmet sunmasının onu bu suçlamaların kapsamı dışına ittiği iddia edildi. Tabii damadın bu güçlü pozisyonunun dolayı faydalarına yasalar engel olamıyor. ABD yasaları kamu görevlilerinin, çalıştığı ya da kontrol ettiği kurumlarda akrabalarını görevlendirmesine izin vermiyor. Yasalar ayrıca hükümet görevlerinde çalışanların yaptıkları işten kâr etmesini engelliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.