Ayyaş: “İsrail Güçleri Balıkçılara Sahile Yakın Bölgelerde Dahi Saldırıyor”

  • 26 Kasım 2015
  • 768 kez görüntülendi.
Ayyaş: “İsrail Güçleri Balıkçılara Sahile Yakın Bölgelerde Dahi Saldırıyor”

Gazze’deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, işgal güçlerinin son dönemde Filistinli balıkçılara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ve balıkçı teknelerini sahile çok yakın bölgelerde dahi hedef aldığını söyledi.

Ayyaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğneyerek 6 milden daha az bir mesafede, sınır bölgelerinde ve 2 mil mesafesinde Filistinli balıkçıları gözaltına aldığını ifade etti.

Filistinli direniş gruplarının 2014 yazında işgal yönetimiyle Mısır’ın arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasına göre Filistinli balıkçıların 12 mile kadar avlanmasına izin verilmesi gerektiği halde işgal güçleri o tarihten bu yana ateşkes anlaşmasını sürekli ihlal ederek balıkçıları taciz ediyor.

İşgal güçlerinin Gazzeli balıkçılara saldırılarında değişen çok bir şey olmadığını ve saldırıların daha da arttığını kaydeden Ayyaş, bu yıl avlanma ruhsatı alan balıkçı sayısında artış olduğunu fakat yakıtın pahalı ve avlanma mesafesinin kısa olması nedeniyle ruhsatlı bin teknenin özgürce avlanamadığını söyledi.

Gazze Şeridi açıklarında avlanan balıkçılara dün işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu iki balıkçı yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.