Azerbaycan’da Aliyev’i Eleştirmenin Cezası Çok Ağır

  • 19 Haziran 2017
  • 1.655 kez görüntülendi.
Azerbaycan’da Aliyev’i Eleştirmenin Cezası Çok Ağır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’i eleştirdiği için 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Azerbaycan İslam Partisinin Başkanı Doktor Hacı Movsum Samedov’a karşı rejimin tavırları hala yumuşamamıştır.

14 Haziranda Karadağ İlçe Mahkemesinde Hakim Raşad Mstafayev, 12. Ağır Ceza Hapishanesinin iddialarına bakarak, Dr. Samedov cezaevinin kurallarını hiçe sayma ithamıyla 3 yıl ağır suçlardan hükümlülerin bulunduğu kapalı ceza evine gönderilmesi kararını vermiştir. Samedov’un avukatı Yalçın İmanov, karara itiraz edeceğini bildirmiş ve tüm ithamların yalan ve sipariş olduğunu medyaya açıklamıştır.

Dr. Samedov hapishanelerdeki yazılmamış kanunlar ve hapishane içi uyuşturucu ticaretine defalarca itiraz etmiştir. Samedov avukatlarıyla ülke ve dünya gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bu açıklamalardan hükumet memurları rahatsız olarak Samedov’u defalarca cezaevinin tek kişilik ceza koğuşuna atmışlardır.

Şeyh Sardar Hacıhasanlı hakkında belgesel hazırlandı

Türkiye’de faaliyete bulunan “Şafakmedya”nın isteğiyle Azerbaycan’da belgesel hazırlanmıştır. Belgeselde Şeyh Sardar’ın öğretmenleri, komşuları ve arkadaşları onunla ilgili açıklamalarda bulunarak, camiaya karanlık kalan bazı konulara değinilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.