Azerbaycan’da Müslümanlar FETÖ mensubu olmakla suçlandılar

  • 17 Nisan 2017
  • 1.307 kez görüntülendi.
Azerbaycan’da Müslümanlar FETÖ mensubu olmakla suçlandılar

Azerbaycan televizyon kanallarından biri “Müslümanlar Birliği Hareketi” ve onun başkanını Gülen grubu ile ilişki içinde olmakla suçladı.

Hakkı Diyenler Kuruluşu tarafından yanılan açıklamaya göre  Azerbaycan’da yayın yapan Hazar televizyon kanalı, Müslümanlar Birliği Hareketi başkanı Tale Bagirzade ve öteki üye ve yandaşlarını Gülen’in uzantısı olarak niteledi.

Hakkı Diyenler kuruluşu kendi Facebok sayfasında Hazar kanalından yayınlanan Gülen cemaatiyle ilgili yayınladığı görüntüde başkent Bakü’de bir caminin yıkılmasına yönelik yapılan itiraz ve protesto eylemlerine geniş yer vererek, Tale Bagirzade’nin Azerbaycan’da Gülen Cemaatini desteklediğini iddia ederek bu hareketi ve Müslümanları karalamaya çalışmıştır.

Hazar televizyonu bu suçlamayı öyle bir ortamda yapmaktadır ki bu televizyon kanalının finansının ve harcamalarının önemli bir bölümünün bizzat Gülen grubu tarafından temin edildiğine dair ciddi suçlamalar bulunmaktadır.

Müslümanlar Birliği hareketinden şimdiye kadar bu suçlamalarla ilgili her hangi bir açıklama yapılmamıştır.

Geçen hafta Bakü belediyesinin girişimiyle Bakü’nün Savatski mahallesinde yer alan Cevat camii komik sebeplerden ötürü tahrip edilmişti. Bunun üzerine Müslümanların söz konusu cami harabeleri üzerinde oturma eylemi gerçekleştirmesi ardından olaya müdahale eden İlham Aliyev’in emri üzerine yıkım çalışmaları yarıda durduruldu.

Eylemcilerden bazılarının polis tarafından göz altına alındığı bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.