Azerbaycan’da silah fabrikasında patlama

  • 27 Temmuz 2016
  • 844 kez görüntülendi.
Azerbaycan’da silah fabrikasında patlama

Azerbaycan’ın Şirvan ilindeki Araz silah ve mühimmat fabrikasında çıkan patlamada iki kişi hayatını kaybetti.

Azerbaycan Savunma Sanayisi Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakü’den yaklaşık 130 kilometre mesafede bulunan Şirvan ilindeki Bakanlığa bağlı Araz fabrikasında yerel saatle 15.30’da meydana gelen patlamada biri kadın iki fabrika çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, Olağanüstü Haller Bakanlığı ve Başsavcılığın yaptığı ortak açıklamada, patlamanın fabrikanın geri dönüşüm alanında, kullanım süresi geçen çeşitli kalibreli mermilerin geri dönüştürülmesi sürecinde meydana geldiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, patlamada 24 kişinin yaralandığı kaydedildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 14’ünün taburcu edildiği, 3’ü ağır 10 yaralının tedavisine ise devam edildiği aktarıldı.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, olayın araştırılması için Başbakan Yardımcısı Yakup Eyyübov başkanlığında, Savunma, Savunma Sanayisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarıyla Devlet Güvenlik Hizmeti Başkanı ve diğer yetkililerden oluşan bir komite kurulması talimatı verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.