Azeri kadından zalim Aliyev rejiminin İmam Hüseyin -s- bayraklarının dikilmesi yasağına sert eleştiri

  • 10 Ağustos 2022
  • 178 kez görüntülendi.
Azeri kadından zalim Aliyev rejiminin İmam Hüseyin -s- bayraklarının dikilmesi yasağına sert eleştiri

Azerbaycan Cumhuriyeti’de önde gelen mezhebi aktivist kadın, bu ülkede camilerin dışında yas tutulmasında Hüseyni bayrağın taşınmasının yasaklanmasını eleştirerek, “bu nasıl bir Hüseyni matemdir ki içinde Hüseyin’in bayrağına yer verilmemiştir.”dedi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde camilerin dışındaki yaslarda Hüseyni bayraklarının yasaklanmasına yönelik kamuoyu tepkilerinde, bu ülkedeki mücahit hanım  Seyyide Şehla Ferecova şöyle dedi: Neden bizim İmam Hüseyin’imizin bayrağı indirilip onun yerine Yahut ve Türk bayrağı dikilmelidir? bizim 2 bayraktan başka bir bayrağımız yoktur; birincisi İmam Hüseyin -s- bayrağıdır ve ikincisi ise 3 renkli Azerbaycan cumhuriyeti bayrağıdır, bu Müslüman ülkede işgalci İsrail’in bayrağının ne işi vardır?

Söz konusu Azeri kadın aktivist açıklamasını şöyle sürdürdü: Azerbaycan Cumhuriyeti’nde artık bir korku ve panik durumu var ki, Hüseyin’in bayrağını gizlemeniz gerekiyor. Peki İmam Hüseyin -s-  neden şehit oldu? Bizim için ve bu dinden dolayı değil miydi? Peki İmam Hüseyin’in  emanetini nasıl korumalıyız? Bunu korkuyla yapabilir miyiz?

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’nün banliyölerinde bulunan “Bina” köyündeki evinin duvarına “Ya Hüseyin” yazdığı için Muharrem ayının başından beri polis tarafından kuşatılan söz konusu mücahit kadın, toplumun farklı kesimlerine hitaben şunları söyledi: Bilin ki İmam Hüseyin -s- bayrağını yükselten, hiçbir zaman kaybeden değildir ve biz asla İmam Hüseyin’in -s- adını lekeleyen bir hamle yapmamalıyız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.