BAE’nin Filistin’e ihanetleri

  • 07 Aralık 2022
  • 64 kez görüntülendi.
BAE’nin Filistin’e ihanetleri

Siyonist rejim Başkanı Isaac Herzog dün Bahreyn ziyaretinin ardından BAE’ye geçerek, bu ülkenin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek farklı meseleleri ele adı. Herzog ayrıca BAE’de düzenlenen Hava ve Uzay Konferansı’na katıldı.

Korsan rejim elebaşı Herzog’un Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyareti ilk baştan itibaren bazı karışıklıklar ve olaylarla beraber oldu. İşgal rejimi başkanının bu ziyareti, Ben Gorion havalimanındaki güvenlik olayı ile başladı. Bu ziyaret başlamadan önce sık sık güvenlik uyarıları yapılmıştı ve böyle de oldu.
Siyonist rejim Başkanı’nın Bahreyn ziyaretine geniş çaplı halk gösteri ve itirazlar geldi. Öyle ki Herzog, kendi ziyaretinde bir takım değişiklikler yapmak zorunda kalarak, bu ziyareti kısa tutmak zorunda kaldı. Herzog, BAE’nin gerçek yöneticisi ve işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasının mimarı olan Bin Zayid, Doha’dayken Abu Dabi’ye gitti.
Müslüman ve Arap milletler yoğun şekilde Siyonist rejim ile ilişkilerin normalleşmesine karşı olduklarını Doha’da düzenlenen Dünya Kupası karşılaşmaları sırasında ortaya koyduğu bir sırada, BAE, işgal rejimi Başkanı’nı ağırlayarak, işgalci rejim ile münasebetlerini güçlendirmeyi ısrarla sürdürüyor. Filistinliler de kendi itirazlarını pratik şekilde ortaya koymaktalar. Bunun bariz işaretlerinden biri, Herzog’un Bahreyn ve BAE ziyareti öncesinde, Batı Şeria sakini bir Filistinlinin uçağının kalkacağı Bin Gurion havalimanının geçiş noktasından içeri girmeye çalışırken polis tarafından hedef alınarak yaralanmasıydı. İsrail rejimi, bu olayı şehadet eylemi olarak niteleyerek, eylemin yapılması halinde Herzog’un hayatına mal olabileceğini bildirmişti.
İşgal rejimi Başkanı Herzog’u ağırlayan Birleşik Arap Emirlikleri,  Filistin’e başka bir ihanette bulunarak, “Yahud Gücü Parti” Lideri ve en radikal ve ırkçı Siyonistlerden sayılan İtmar Bin Gavir’i, bağımsızlığının 50. Yıldönümü dolaysıyla Tel Aviv’deki büyükelçiliğine davet etti. Yahud Gücü Partisi Lideri, BAE’nin Tel-Aviv Büyükelçiliği’nde yaptığı konuşmada, herhangi bir imtiyaz vermeden veya pes etmeden, Araplar ile barış elde edebileceklerini ifade ederek, BAE’nin Ulusal Günü’nü kutladı ve Büyükelçilikte düzenlenen etkinliğe katıldığı için memnun olduğunu dile getirdi.
BAE’nin işgal topraklarındaki büyükelçisi Muhammed Al-i Hace de, Siyonist yetkilinin bu sözlerine hiç tepki göstermeden, bir kez daha bu rejim ile ilişkilerinin korunmasına vurgu yaparak, Siyonist İsrail ile BAE’nin tarihi dönüşüme start verdiklerini, bunun bir rüya veya hayal değil, bir gerçek olduğunu belirtti. BAE büyükelçisi ayrıca, İbrahim anlaşmalarının daha fazla barış ve güvenlik getireceğini ileri sürdü.
BAE, Siyonist rejim ile normalleşme anlaşmasına imza attığı sıralarda, bu anlaşmanın Filistinlilerin çıkarına aykırı olmadığını iddia ederek, bu rejimden Batı Şeria’da Ürdün Vadisi’nin işgal topraklarına ilhak edilmeyeceğine dair güvence aldığını iddia ediyordu. Ancak BAE’nin Tel-Aviv Büyükelçiliği’nde konuşma yapan Yuhud Gücü Partisi Lideri, Ürdün Vadisi’nin işgal topraklarına ilave edilmesi gerektiğine inanarak, Batı Şeria’daki Filistinlilerin ihracı için Siyonist milis gruplar kurmaya gayret göstermektedir.
Sonuç itibarıyla BAE yönetimi, bir yandan Siyonist rejim Başkanı’nı ağırlarken,  diğer yandan sözleri ve eylemleri ile Filistinlileri hedef almakla bilinen Yahud Gücü Partisi Lideri’ni Büyükelçiliğine davet etmekle, yine Filistinlilere ve Filistin ülküsüne ihanet etmiş oldu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.