Bağdat halkı şehit Süleymani anıtı için eylem yaptı

  • 27 Aralık 2021
  • 353 kez görüntülendi.
Bağdat halkı şehit Süleymani anıtı için eylem yaptı

Bağdat halkı İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi’nin şehit komutanı Ebu Mehdi Mühendis’in Bağdat hava limanında anıtına karşı çıkan hükümete itiraz etmek için protesto eylemi düzenledi.

Iraklı direniş gruplarının şehit Süleymani ve şehit Mühendis’in şehit düştüğü noktaya toplanma çağrısı yapmaları üzerine Bağdat halkı Cumartesi günü bu noktada toplanarak iki şehit için anıt yapılmasına vurgu yaptı.

Bağdat halkı, Amerika terör devletinin iki büyük komutanı şehit ettiği noktaya şehit Süleymani ve şehit Mühendis için bir anıt yapılmasını istiyor; ancak bundan bir kaç gün önce Bağdat yönetimi bu bölgede hiç bir türlü inşaat çalışması yapılamayacağını iddia etti.

Irak’ın Diyala eyaletinin Müslüman ulema birliği Başkanı Cebbar Mamuri ise Bağdat hava limanı yetkilileri dış baskıların altında bu talebe karşı çıktığını belirtti. Mamuri, Irak halkının protesto eylemi barışçıl olduğunu ve amacı bu anıtın hava limanında inşa edilmesi ve tüm dünya Amerika’nın cinayetini görmesinin sağlanmasından ibaret olduğunu, protesto eylemleri bu anıt inşa edilinceye dek süreceğini vurguladı.

Bu arada Bağdat’ta atmosfer Cuma gününden beri gergin olduğu belirtiliyor. Iraklı güvenlik güçlerinin kent merkezinde Firdevs meydanında bulunan şehit Süleymani ve şehit Mühendis’in dev posterini kaldırması gerginliği tırmandıran etken olduğu ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.