Bağdat’da bomba infilak etti

  • 06 Kasım 2019
  • 783 kez görüntülendi.
Bağdat’da bomba infilak etti

Irak’ın başkenti Bağdat’da dün gece bir bombanın patladığı bildirildi.

Alınan haberlere göre, bombanın Bağdat’ın el’Kerade bölgesinde patladığı ve polisin bombanın ses bombası olduğunu bildirdiği ve mali hasar ve can kaybının olmadığı bildiriliyor.

Iraklı yetkililer, Irak’ın çeşitli bölgelerinde dış güçlerin desteğindeki unsurların ülkeyi kaosa sürüklemeye dayalı faaliyetlerinin sürdüğünü belirtirken Bağdat operasyon komutanı tümgeneral Kays el’Muhammedavi, halktan sokağa çıkma yasağı konusunda güvenlik güçleriyle işbirliği yapmalarını istedi.

Bu arada Irak’ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle 1 Ekim’de başlayan gösteriler sürüyor. Dünya genelinde internete koyulan engelleri izleyen NetBlocks platformu, başkent Bağdat ve Irak’ın büyük bölümünde internetin kesildiğini duyurdu.

NetBlocks’tan yapılan açıklamada, “Irak’taki bağlantının normal seviyelerin yüzde 19 altına düştüğünü ve on milyonlarca kullanıcının internetsiz kaldığı” belirtildi.

Bu durumun başkent Bağdat’ın yanı sıra, Basra, Kerbela ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu başka kentleri de etkilediği belirtildi.

Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde, ekim ayının başından bu yana 200’e yakın kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı.

Iraklı yetkililer, gösterilerin temelinde dış güçlerin Irak’ı karışıklığa sürüklemeye dayalı desteklerinin ve müdahalelerinin olduğunu bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.