Bağdat’tan Suudi rejimine sert uyarı: Irak’ın içişlerine müdahale etme

  • 18 Haziran 2016
  • 935 kez görüntülendi.
Bağdat’tan Suudi rejimine sert uyarı: Irak’ın içişlerine müdahale etme

Irak Dışişleri bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi’ni Bakanlığa çağırarak, Suudi rejiminden Irak’ın içişlerine müdahale bulunmaktan kaçınmasını istedi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Irak Dışişleri Bakanlığını Sözcüsü Ahmed Cemal dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Semir es-Sebhan’ın, müdahaleci açıklamalarından dolayı Bakanlığına çağrıldığını ve uyarıldığını bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığını Sözcüsü Ahmed Cemal, kesinlikle hiç bir yabancı ülkenin Irak’taki temsilcisine kendi ülkesinin düşmanlığını aktararak başka ülkeleri de Irak’a karşı düşmanlığa zorlamasına izin vermeyeceklerini ve Irak dışişleri bakanlığının bu konuda gerekli önlem ve tedbirleri alacağını bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığını Sözcüsü, Suudi elçisinin diplomatik kurallara uyması ve bulunduğu ülkenin içişlerine müdahaleden kesinlikle kaçınması gerektiğini bildirmişti.

Bundan önce Irak Nocba Hareketi Genel Sekreteri “Ekrem Kabi” Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Sebhan’ın istenmeyen unsur olduğunu ve Irak hükümetinin Irak’ın iç işlerine müdahaleci ve ayrılıkçı sözlerinden dolayı sınırdışı etmesi gerektiğini ifade etmişti.

Kabi ayrıca, Sebhan’ın ABD İstihbarat Teşkilatı’nın bu ülkenin çıkar ve hedeflerini uygulamak için eğitilmiş bir istihbaratçı olduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Sebhan son sıralarda, Felluce’yi IŞİD işgalinden kurtarma operasyonunun, bu kentin nüfus dokusunu değiştirmeye yönelik bir çaba olduğunu ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.