Bageri Keni: Ambargolara göz yuman raportör İran halkı aleyhindeki cinayetler ortağıdır

  • 11 Mart 2021
  • 966 kez görüntülendi.
Bageri Keni: Ambargolara göz yuman raportör İran halkı aleyhindeki cinayetler ortağıdır

İran İnsan Hakları Kurumu Genel Sekreteri Ali Bageri Keni, BM Genel Sekreterine yazdığı mektupta, ambargolara göz yuman özel raportörlerin hem insan haklarına hıyanet ettiğini hem de İran aleyhindeki cinayetlere ortak olduğunu söyledi.

BM İran Özel Raportörünün İran’la ilgili yanlı, eksik ve yanlış raporunun yayınlanması sonrası Bageri Keni, BM Genel Sekreterine yazdığı mektupta delillerle raporun eksiklerini hatırlatarak raporun siyasal tutumunu eleştirdi.

Hukukun her zaman büyük güçlerin siyası isteklerine kurban olunduğunu ifade eden Bageri Keni, İran için özel raportörün seçilmesi ve süresinin uzatılmasının İran milletinin hakkının birkaç ülkenin siyasi menfaatlerine kurban verilmesi olduğunu belirtti.

Bageri Keni,mektubunda raporda İran düşmanı terör gruplarının iddiaları ve ithamlarının yanında İran’da insan haklarının korunması için yapılanlarının da yansıtılması gerektiğini fakat bu gerçeklere göz yumulduğunu söyledi.

Bageri Keni, raporda İran’da onlarca masum çocuk ve hastanın zalimce ambargolardan dolayı ilaç ve tıbbi teçhizata ulaşamamalarından dolayı hayatını kaybetmelerine yer verilmediğini ve bunun büyük haksızlık olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.