Bageri Keni: İran’ın nükleer faaliyetleri devam etmeli

  • 05 Aralık 2021
  • 376 kez görüntülendi.
Bageri Keni: İran’ın nükleer faaliyetleri devam etmeli

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın nükleer faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ali Bageri Keni, El’Cezire  kanalına verdiği demeçte, geçen 6 tur nükleer müzakerelerde, ”Garanti ve doğrulama ilkesinin” kabul edildiğine atıfta bulunarak, ”Nükleer anlaşmayla ilgili tüm yaptırımlar ve ABD’nin “azami baskı” kampanyası kapsamında uygulanan veya yeniden uygulanan tüm yaptırımlar derhal kaldırılmalıdır.” dedi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Karşı tarafa sunduğumuz planlarda ciddiyiz” dedi.

Bageri Keni, “Bu planlarla ciddi bir anlaşmaya varma kararlılığı gösterdik. Sunduğumuz planlar, müzakerelerin karşı tarafının masasındadır ve tabii ki mantıklı bir şekilde  cevap vermesini bekliyoruz.” dedi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, “İran’ın önerdiği planlar 2015 nükleer anlaşmasına dayanıyor” dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın İran’la ilgili yeni raporunu ve bazılarının İran’ın yüzde 90 uranyum zenginleştirdiğini iddia ettiğini anlatan Bageri Keni, “Yüzde 90 oranında zenginleştirme haberi Siyonist medya ve kaynaklar tarafından yayınlandı ve bu tür haberleri zaten Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun genel sekreteri ve üst düzey diğer yetkilileri yalanladı.” dedi.

Siyonist rejimin İran’ın nükleer tesislerine saldırmaya karar vermesi durumunda ne olacağı sorusuna ise Bageri Keni, “Siyonistler İran’a saldırmayı hayal etmeli ama bu hayale dalarlarsa asla uykudan uyanamazlar” şeklinde cevap verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.