Bahr: Direniş, Filistin topraklarından ve Kudüs’ten son işgal askeri kovulana kadar silahı bırakmayacak

  • 06 Mayıs 2015
  • 820 kez görüntülendi.
Bahr: Direniş, Filistin topraklarından ve Kudüs’ten son işgal askeri kovulana kadar silahı bırakmayacak

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistin direnişinin Filistin topraklarını işgalden kurtarmak için silah taşıyan 100 bin savaşçısı olduğunu söyledi.

Bahr, dün akşam (5 Mayıs Salı) İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi’nin hareketin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’na ait ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarına bakan bir alanda düzenlediği En-Nekbe’nin yıldönümü etkinliğine katıldı.

Filistin direnişinin Filistin topraklarından ve Kudüs’ten son işgal askeri kovulana kadar silahını bırakmayacağını ve eli tetikte kalacağını ifade eden Bahr, işgalcilerin çekip gitmeleri gerektiğini belirterek, Filistin direnişinin manevi güce ve gerekli hazırlığa sahip olduğunu bildirdi.

Batı Yaka’da, Gazze Şeridi’nde ve Filistin topraklarının her yerindeki direnişçileri silahlarını işgalcilere doğrultmaya ve pusulalarını Kudüs’e çevirmeye davet eden Bahr, tali çatışmalarla vakit kaybedilmemesi uyarısında bulundu.

Arap ülkeleri liderlerine seslenerek Kudüs’ü kurtarmalarını ve Kudüs halkının yardım talep eden çığlıklarına kulak vermelerini isteyen Bahr, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1948’de işgal edilen Filistin topraklarına bir kilometreden daha yakın bir yerde duruyoruz ve ümmetin liderlerine “Filistin hepinize emanet” diyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.