Bahr, Halide Cerrar’a İdari Hapis Cezası Verilmesini Kınadı

  • 06 Nisan 2015
  • 862 kez görüntülendi.
Bahr, Halide Cerrar’a İdari Hapis Cezası Verilmesini Kınadı

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Halk Cephesi üyesi milletvekili Halide Cerrar’ın ailesini telefonla arayarak, işgal güçlerince geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan kadın milletvekiline dört ay idari hapis cezası verilmesini kınadı.

İşgal hükümetinin milletvekillerini gözaltına alarak ve hapis cezasıyla cezalandırarak Filistin Parlamentosu’nun çalışmalarını aksatmayı ve milletvekillerini halktan uzaklaştırmayı hedeflediğini belirten Bahr, işgalcilerin yeni bir Filistin gerçeği ortaya koyacağı için Filistin demokratik tecrübesinin başarılı olmasını istemediğini söyledi.

Bahr, Batı Yaka’daki gruplardan milletvekili Halide Cerrar’ın gözaltına alınmasına misilleme olarak Filistin Yönetimi’ne işgal güçleriyle yürütülen güvenlik işbirliğine son vermesi ve Merkez Kurulu’nun kararlarını uygulaması için baskı yapmalarını istedi.

İşgal güçleri, geçen Perşembe günü milletvekili Halide Cerrar’ı El-Bire kentindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı. Cerrar, bugün işgal yönetimi tarafından dört ay idari hapis cezasıyla cezalandırıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.