Bahr: Uzlaşı Hükümeti Üzerine Düşeni Yapmayacaksa Görevi Bıraksın…

  • 10 Ocak 2015
  • 813 kez görüntülendi.
Bahr: Uzlaşı Hükümeti Üzerine Düşeni Yapmayacaksa Görevi Bıraksın…

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetini Gazze ‘deki Filistin vatandaşlarının sorunlarına sağır kalmakla suçlayarak, hükümetin Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Dün, Gazze’deki Filistin Camii’nde verdiği Cuma hutbesinde Bahr, “Uzlaşı hükümetinin en son aldığı kararlar bu hükümetin Gazze memurlarına yönelik gerçek niyetini ortaya çıkardı. Bu hükümetin sadece Batı Yaka’ya çalıştığını, Gazze halkının hakkını tanımadığını ve onları önemsemediğini ortaya çıkardı. Durum böyle olunca onun aldığı kararların da pratik hiçbir değeri olmaz ve hiçbir şekilde uygulanamaz” dedi.

El-Hamdallah hükümetinden Filistinlilerin duygularıyla oynamaya son vermesini isteyen Bahr, uzlaşı hükümetin Hamas ve Fetih’in aldığı karar üzerine kurulduğunu, misyonu belli olan bu hükümetin Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda istifa etmesi gerektiğini savundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’nin işgal altındaki Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı ziyaret etmesini de eleştiren Bahr, sadece işgalcinin emellerine hizmet eden bu ziyaretin üzücü olduğunu ve asla doğru olmadığını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.