Bahreyn 14 Şubat Devrimi Gençlik İttifakı’ndan rejimin zalimce kararlarına tepki

  • 05 Kasım 2018
  • 1.409 kez görüntülendi.
Bahreyn 14 Şubat Devrimi Gençlik İttifakı’ndan rejimin zalimce kararlarına tepki

Bahreyn 14 Şubat Devrimi Gençlik İttifakı bir açıklama yaparak, İslami-Milli el Vefak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman ve hareketin üst düzey iki diğer üyesi hakkında verilen müebbet hapis cezalarını kınadı.

Bahreyn’de Al-i Halife rejimi mahkemesi pazar günü Vefak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman ve eski milletvekillerinden Şeyh Hasan Sultan ve Ali Esved haklarında Katar’a casusluk yapma gibi temelsiz suçlamadan dolayı müebbet hapis cezası verdi.

Bahreyn 14 Şubat Devrimi Gençlik İttifakı yaptığı açıklamada, bu girişimi, kendi ülkelerinin kaderlerini belirleme adına kendi hak ve taleplerine inanan bir millet ve adalete karşı yeni bir cinayet olduğunu belirtti.

Al-i Halife rejimi başkanı Hemad Bin İsa’ya seslenen ittifak, zalimce kararlar ve uzun süreli tutuklulukların devrimci hareketin sürmesine bir engel olmayacağını belirtti.

Bahreyn 14 Şubat Gençlik İttifakı ayrıca, bu zalimce kararların Al-i Halife rejimince düzenlenen seçimlerin boykot edilmesi seçeneğini güçlendirdiğini kaydederek, Şey Ali Selman ve rejimin hapishanelerinde tutulan diğer tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.