Bahreyn, ABD’nin Kararını Memnuniyetle Karşıladı

  • 30 Ocak 2020
  • 535 kez görüntülendi.
Bahreyn, ABD’nin Kararını Memnuniyetle Karşıladı
 Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin Filistin karşıtı politikaları doğrultusunda Yüzyılın Anlaşması planını ilan etme hamlesini memnuniyetle karşıladı.
Rusya el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada umutlu olduğunu ifade ederek şöyle dedi: “İlgili taraflar ABD’nin neler sunduğunu gözden geçirmeli ve taraflar ABD gözetimi altında aralarında doğrudan müzakere yapmalılar.”
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Bu müzakereler bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına da yol açmalıdır ve ayrıca bölgede güvenlik ve barışı teşvik etmeli, tüm ülke ve milletlere fayda sağlamalıdır.” denildi.
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı açıklamasının sonunda Filistin meselesinde sağlam bir duruş sergilediğini iddia etti ve adil ve kapsamlı bir çözüm elde etmeyi amaçlayan tüm çabaları desteklediğini belirtti. Aynı şekilde bu anlaşmanın, Filistin halkının tüm yasal haklarını geri getireceğini ve dünyanın diğer ülkeleri gibi bağımsız bir devlet yaratacak bir çözüm olduğunu iddia etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.