Bahreyn halkı bayram gününde de dikta rejimi protesto etti

  • 17 Haziran 2018
  • 1.463 kez görüntülendi.
Bahreyn halkı bayram gününde de dikta rejimi protesto etti

Bahreyn halkı, bu ülkenin tanınmış alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın evine yönelik muhasaranın devamını düzenledikleri protesto yürüyüşüyle kınadılar.

Mehr ajansına göre, Bahreyn halkı, sözkonusu gösteride Şeyh İsa Kasım ile şehitlerin posterlerini taşırlarken, dikta rejim aleyhinde slogan attılar ve şehitlerin yoluna bağlı kalacaklarını haykırdılar.

Bahreyn halkı, Şeyh İsa Kasım ve İslami Vifak Hareketi genel sekreteri Şeyh Ali Selman’ın gösterdiği yolda şehitlerin aileleri ve cezaevinde tutuklularla dayanışma amacıyla bayram gününde şehitlerin mezarlarını ziyaret ettiler, şehit ve tutuklu aileleriyle dert ortaklığında bulundular.

Bilindiği gibi Bahreyn’in tanınmış devrimci alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığı haziran 2016’da iptal edilmiş ve bu alim o tarihten bu yana Bahreyn’in başkentinde ed’Deraz bölgesindeki evinde muhasara altında yaşıyor ve bu alimin cuma namazı kılmasına da izin verilmiyor.

Bahreyn’de şubat 2011’de, adalet, özgürlük, serbest seçim ve seçilmiş hükümetin işbaşına gelmesi gibi talepler doğrultusunda başlayan barışçı gösteriler bu zamana kadar devam ederken bu zamana kadar Bahreyn rejiminin saldırılarından dolayı çok sayıda Bahreynli şehit olurken yüzlercesi de tutuklanarak cezaevine atılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.