Bahreyn halkı, Cuma namazının ardından gösteriler düzenledi

  • 29 Ağustos 2015
  • 746 kez görüntülendi.
Bahreyn halkı, Cuma namazının ardından gösteriler düzenledi

Bahreyn inkılapçı halkı bugün kıldıkları Cuma namazının ardından kapsamlı protesto gösterileri düzenleyerek 14 Şubat Hareketinin nihayi zafere kadar devam edeceğini vurguladılar.
Bahreyn Milli Vifak Cemiyeti Cuma günü kendi twitter sayfasında yayınladığı haberde, El Sanabes, El Deraz ve El Belad Kadim bölgelerinde protesto gösterilerinin düzenlendiğini belirtirken, göstericilerin Cuma namazı ardından Bahreyn zindanlarındaki siyasi aktivistlerin bir an önce serbest bırakılmasını haykırdığını duyurdu.
Ellerinde El Vifak Cemiyeti genel sekreteri Şeyh Salman’ın posterlerini taşıyan Bahreynli göstericiler ayrıca, haklı talepleri ve nihayi zafere ulaşıncaya kadar kesinlikle rejim karşıtı inkılapçı ülkülerinden geri adım atmayacaklarını belirttiler.
Bahreyn halkı her hafta kılınan Cuma namazının ardından ülkenin muhtelif bölgelerinde Maname hükümetinin politikalarına karşı gösteriler düzenleyerek, rejim zindanlarındaki siyasi ve insan hakları aktivistlerin bir an evvel serbest bırakılmalarını istiyorlar.
Bahreyn halkının, Şubat 2011 yılından beri hükümet aleyhinde başlattıkları halk hareketlerine karşı baskı ve sindirme girişimlerine karşılık veren dikta rejim güçleri, şimdiye kadar başta birkaç siyasi lider olmak üzere, yüzlerce aktivisti tutuklayarak, çok kötü şartlarda tuttuğu ve ağır işkencelere tabii tuttuğu gelen haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.