Bahreyn halkının Alı Halife rejimi aleyhinde gösterileri sürüyor

  • 27 Ocak 2018
  • 955 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının Alı Halife rejimi aleyhinde gösterileri sürüyor

Bahreyn halkı, bu ülkenin tanınmış alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın evine yönelik aylardır devam eden muhasaranın son bulması için Bahreyn’in çeşitli yerlerinde gösterilerine dün de devam ettiler.

İRNA’nın Bahreyn’den bildirdiğine göre, Bahreyn halkı dün gece ülkenin çeşitli yerlerinde  Şeyh İsa Kasım’ı destekleyen sloganlar atarak Bahreyn rejimini kınadı ve derhal Şeyh İsa Kasım’ın evine yönelik muhasaranın kaldırılmasını istediler.

Bu arada Bahreyn rejimi askeri güçlerinin, Şeyh İsa Kasım’ın evinin olduğu ed’Dıraz bölgesinde 82. haftasında da cuma namazının kılınmasına engel olduğu bildirildi.

Öte yandan dün de ed’Dıraz bölgesinde Bahreyn rejimi aleyhinde gösteri düzenlendi.

Bilindiği gibi Bahreyn rejimi, Haziran 2016’a Şeyh İsa Kasım’ı vatandaşlıktan çıkarmış ve evinin etrafını da muhasara altına almıştır.

O tarihten bu yana Bahreyn halkı  sürekli olarak Bahreyn rejiminin bu girişimini protesto eden gösteriler düzenlerken bu zulme son verilmesi istiyor.

Bahreyn halkı şubat 2011’den bu yana başlattığı  barışçı gösterilerle, ülkede seçimle işbaşına bir hükümetin gelmesini, özgürlük ve adaletin yerleşmesini, her türlü  mezhebi ayrımcılığa son verilmesini istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.