Bahreyn halkının barışçı gösterileri Al-Halife rejimi işbirlikçilerince bastırıldı

  • 14 Ocak 2019
  • 1.553 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının barışçı gösterileri Al-Halife rejimi işbirlikçilerince bastırıldı

Bahreyn halkının ülkenin çeşitli yerlerinde, el’Fecr şehidlerinin üçüncü yıl dönümü münasebetiyle yaptıkları protesto gösterisi, Bahreyn rejimi işbirlikçilerince şiddet yoluyla bastırıldı.

Şehitlerin posterlerinin taşındığı gösterilere müdahale eden Bahreyn rejimi ordusu ve işbirlikçilerinin şiddet yoluyla gösterileri dağıttığı bildirildi.

El’Fecr şehitleri, rejim karşıtı gösterilere katıldıkları için idam cezası alan 3 Bahreynli gencin daha sonra Bahreyn rejimi tarafından öldürülmüşlerdi.

Bahreyn 14 şubat 2011’den bu yana halkın barışçı gösterilerine sahne oluyor. Bahreyn halkı, özgürlük, adalet, ayrımcılığa son verilmesi ve seçilmiş hükümet gibi bir halkın sıradan taleplerini gündeme getirdiği ve gösteri düzenlediği için şiddete maruz kalıyor.

Bu arada Bahreyn cezaevlerinde binlerce kişi sırf gösteriye katıldıkları için çok kötü şartlarda bulunmaktadır. Bahreyn’in göstericileri bastırmasında başta Suudi rejimi askeri güçleri olmak üzere bazı Fars körfezi ülkelerinin askeri güçleri de Bahreyn rejimine yardım ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.