Bahreyn Halkının Özgürlük Mücadelesi Olumlu Sonuç Verecek

  • 07 Ocak 2017
  • 967 kez görüntülendi.
Bahreyn Halkının Özgürlük Mücadelesi Olumlu Sonuç Verecek

Bahreynli siyasi aktivist Raşid El-Raşid Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda; Al-i Halife Hanedanı’nın Bahreyn halkına yönelik baskıcı uygulamalarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bahreyn’deki inkılap hareketi 6.yılına yaklaşmıştır. Geçen 6 yıl boyunca Bahreyn halkı meydanları boş bırakmamıştır. Bu şu anlama gelmektedir; Bahreyn rejimi halka baskı kurmak için yaptığı tüm katliamlara rağmen halkı evlerinde oturtamadı. Al-i Halife hanedanı Amerika, Suudi Arabistan, Ürdün, Pakistan’ın paralı askerleri, Saddam’ın fedaileri, Irak’tan kaçan Baaslılar ve İngiltere’nin yardımıyla Bahreyn’deki halk inkılabını durduramadı.

Bu durum bu halkın dünya zalimlerine karşı kazanmış olduğu büyük bir zaferdir. İnkılapçılar Bahreyn’deki 55 noktada gösteri düzenlediler. Şuan Bahreyn’deki durum öyle bir noktaya ulaşmıştır ki halkın direnişi olumlu sonuç verecektir. Bu zafer yakındır ve her geçen gün daha da yaklaşmaktadır. Halkın Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın evinin çevresindeki kuşatmanın kaldırılmasına itirazları Al-i Halife hanedanının baskılarına rağmen devam etmektedir. Bahreyn halkının direnişi Al-i Halife Hanedanı’nı çıkmaza sokmuştur.

Raşid El-Raşidi kendisine yöneltilen; “Bazı bölge ve bölge dışı ülkelerinin Al-i Halife hanedanına verdikleri destek bugüne kadar sonuçsuz kaldı. Buna göre onların halkı bastırmak için yeni planları var mıdır?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“ Al-i Halife hanedanının destekçileri ve Bahreyn hükümeti halkı bastırmak için her yolu denedi. Toplu katliam, 5 binden fazla kişiyi hapse atmak, kadın ve çocukları tutuklamak bu uygulamalardan bazılarıdır. Al-i Halife hanedanı 14 yaşın altındaki 250 çocuğu tutuklamıştır.

Bahreyn hükümeti bu uygulamalarla halkı susturmayı başaramadı. Bahreyn’deki inkılap hareketi halk tarafından başlatıldı. Özel bir gruba veya siyasi teşkilata bağlı değildir. Halk bu inkılap olayında Bahreyn’deki rejimin değişmesini istiyor. Halife hanedanı halkın kanını akıtarak ve şiddet kullanarak ülkedeki inkılap hareketi ile mücadele edemez.

Bahreyn’de halkın, alimlerin ve öğrencilerin tutuklanması halkın Halife hanedanını kabul etmesini sağlamayacaktır. Bahreyn halkı Halife hanedanı hükümeti yıkılıncaya kadar inkılap hareketini devam ettirecektir. Ülkedeki tüm siyasi gruplar mevcut hükumete karşıdır. Bahreyn halkı bugüne kadar “Hamad kahrolsun Hamad kahrolsun” ve “Ölsek de yolumuzdan dönmeyiz” sloganlarından vazgeçmedi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.